biodynamische zuivel van zuiver zuivel


Zuiver Zuivel is 100% biodynamische kwaliteitszuivel met het Demeter keurmerk. Demeter staat voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet: meer integriteit voor het dier, meer biodiversiteit, meer kringloop en meer vitaliteit.

Nieuw in het schap: Kalf bij de Koe melk

Van onze klanten krijgen we vaker de vraag of we melk verkopen van bedrijven waar kalf en koe samenblijven. Drie melkveehouders van Zuiver Zuivel doen dat al. Vanaf nu maakt Zuiver Zuivel het mogelijk om specifiek voor de melk van deze boeren te kiezen. De melk wordt apart opgehaald bij de boer en verwerkt tot de lekkerste halfvolle en volle melk! 


Kalf bij de koe is een onderwerp waar de laatste jaren steeds meer aandacht voor is. Het klinkt heel vanzelfsprekend, want doordat ze samen blijven bouwen de kalfjes een betere weerstand op en kunnen zowel koe als kalf diereigen gedrag vertonen. Maar het vergt ook aanpassingen en extra aandacht op de boerderij. De 3 melkveehouders van Zuiver Zuivel hebben hier al jarenlange ervaring mee en zijn ervan overtuigd dat dit het beste is voor kalf & koe. Biodynamische kaas

Sinds 1980 maakt Zuiver Zuivel kaas. Daarmee is het, het oudste biologisch(-dynamische) kaasmerk in Nederland. Zuiver Zuivel staat voor dierenwelzijn, een mooi landschap, een schone aarde en eerlijke handel. Dat brengen zij in praktijk door samen te werken met 25 Demeter gecertificeerde melkveehouders die respectvol met hun koeien en hun omgeving omgaan. De koeien worden niet onthoornd, en deze melkveehouders voldoen aan de hoogste normen op het gebied van biodiversiteit; ze voldoen namelijk aan de boerenlandvogelcriteria van Vogelbescherming Nederland. Van de melk van de koeien van deze melkveehouder wordt heerlijke zuivere kaas gemaakt.

De 50+ kaas van Zuiver Zuivel is heerlijk romig en vol van smaak. De melk is afkomstig van koeien met hoorns en wordt zo min mogelijk bewerkt, zodat het karakter en kwaliteit van de melk optimaal wordt behouden. De kaas is vegetarisch gestremd en bereid zonder chemische kleur-, geur- of smaakstoffen en zonder toevoeging van nitraat of salpeterzuur. Zuiver Zuivel kaas is lactosevrij. De kazen van Zuiver Zuivel rijpen op houten planken en krijgen alle tijd om hun uitgesproken volle smaak te ontwikkelen.

zuiverzuivel-vogelbescherming
zuiverzuivel-janduijndam

Yoghurt & kwark

Voorloper in het kaasschap

Zuiver Zuivel is voorloper geworden in het kaasschap door openhartig te zijn over de totstandkoming van de jonge Demeter kaas. Zo gaan zij op het gebied van duurzaamheid vele stappen verder dan de wettelijke eisen waar aan ze moeten voldoen. De veehouders voldoen aan de boerenlandvogelcriteria van Vogelbescherming Nederland en zijn daarmee o.a. voorloper op het gebied van biodiversiteit.

Zuivere zuivel sinds 1980

Sinds 1980 produceert Zuiver Zuivel de lekkerste biodynamische zuivel. Ze zijn toonaangevend in duurzame bedrijfsvoering. Alle melk komt uit Nederland, de fabriek draait op groene stroom en de producten zitten in klimaatneutrale verpakking. Zuiver Zuivel staat voor dierenwelzijn, een mooi landschap, een schone aarde en eerlijke handel.

Glas = plasticvrij

Samen met de Plastic Soup Foundation werken wij én onze leveranciers hard aan een wereld met minder plastic. Ook Zuiver Zuivel heeft een mooi plasticvrij alternatief gevonden voor zuivel! De glazen fles wordt nog altijd gezien als de meest pure verpakkingswijze voor zuivel waarin de smaak van de zuivel optimaal blijft. De melk in deze flessen wordt niet fijn geperst en de vetbolletjes blijven intact, waardoor de vetbolletjes nog opromen. Hierdoor ontstaat een roomkraag in de fles, die je door te schudden weer door de melk heen krijgt.

zuiverzuivel-volle-en-halfvollemelk

Biodynamische melk

zuiverzuivel-koe-en-armando
zuiverzuivel-demeter-koe-met-hoorns

Biologisch-dynamisch

Op de boerenbedrijven die leveren aan Zuiver Zuivel wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Demeter. Dit keurmerk gaat in de eisen een stukje verder dan biologisch. De koeien houden hun hoorns en er wordt uitgegaan van een gesloten kringloop in de regio. De natuur staat centraal op deze boerderijen; de vruchtbaarheid van de bodem wordt op natuurlijke wijze in stand gehouden door vruchtwisseling en organische bemesting.

Niet gehomogeniseerde melk

De Demeter-richtlijnen geven aan dat producten zo min mogelijk bewerkt mogen worden. Daarom is de melk van Zuiver Zuivel vrij van aroma’s als smaakstof en is de melk ongehomogeniseerd. Homogeniseren is een proces waarbij de vetdeeltjes onder hoge druk door een spleet geperst worden, opdat de vetbolletjes niet meer kunnen opromen. De vetdeeltjes in biodynamische melk vormen een roomkraag op de melk.

Zuivel recepten