zuiver zuivel

Zuiver Zuivel is 100% biodynamische kwaliteitszuivel met het Demeter keurmerk. Demeter staat voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet: meer integriteit voor het dier, meer biodiversiteit, meer kringloop en meer vitaliteit.

BIodynamische kaas

De 50+ kaas van Zuiver Zuivel is heerlijk romig en vol van smaak. De melk is afkomstig van koeien met hoorns en wordt zo min mogelijk bewerkt, zodat het karakter en kwaliteit van de melk optimaal wordt behouden. De kaas is vegetarisch gestremd en bereid zonder chemische kleur-, geur- of smaakstoffen en zonder toevoeging van nitraat of salpeterzuur. Zuiver Zuivel kaas is lactosevrij. De kazen van Zuiver Zuivel rijpen op houten planken en krijgen alle tijd om hun uitgesproken volle smaak te ontwikkelen.

image
image

Voorloper in het kaasschap

Zuiver Zuivel is voorloper geworden in het kaasschap door openhartig te zijn over de totstandkoming van de jonge Demeter kaas. Zo gaan zij op het gebied van duurzaamheid vele stappen verder dan de wettelijke eisen waar aan ze moeten voldoen. De veehouders voldoen aan de boerenlandvogelcriteria van Vogelbescherming Nederland en zijn daarmee o.a. voorloper op het gebied van biodiversiteit.

Zuivere zuivel sinds 1980

Sinds 1980 produceert Zuiver Zuivel de lekkerste biodynamische zuivel. Ze zijn toonaangevend in duurzame bedrijfsvoering. Alle melk komt uit Nederland, de fabriek draait op groene stroom en de producten zitten in klimaatneutrale verpakking. Zuiver Zuivel staat voor dierenwelzijn, een mooi landschap, een schone aarde en eerlijke handel.

Glas = plasticvrij

Samen met de Plastic Soup Foundation werken wij én onze leveranciers hard aan een wereld met minder plastic. Ook Zuiver Zuivel heeft een mooi plasticvrij alternatief gevonden voor zuivel! De glazen fles wordt nog altijd gezien als de meest pure verpakkingswijze voor zuivel waarin de smaak van de zuivel optimaal blijft. De melk in deze flessen wordt niet fijn geperst en de vetbolletjes blijven intact, waardoor de vetbolletjes nog opromen. Hierdoor ontstaat een roomkraag in de fles, die je door te schudden weer door de melk heen krijgt.

image
image

Biologisch-dynamisch

Op de boerenbedrijven die leveren aan Zuiver Zuivel wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Demeter. Dit keurmerk gaat in de eisen een stukje verder dan biologisch. De koeien houden hun hoorns en er wordt uitgegaan van een gesloten kringloop in de regio. De natuur staat centraal op deze boerderijen; de vruchtbaarheid van de bodem wordt op natuurlijke wijze in stand gehouden door vruchtwisseling en organische bemesting.

Niet gehomogeniseerde melk

De Demeter-richtlijnen geven aan dat producten zo min mogelijk bewerkt mogen worden. Daarom is de melk van Zuiver Zuivel vrij van aroma’s als smaakstof en is de melk ongehomogeniseerd. Homogeniseren is een proces waarbij de vetdeeltjes onder hoge druk door een spleet geperst worden, opdat de vetbolletjes niet meer kunnen opromen. De vetdeeltjes in biodynamische melk vormen een roomkraag op de melk.

Zuivel recepten