vegetarisch variëren met de hobbit

dehobbit-tofusramble

De Hobbit is een pionier als het gaat om gezonde, plantaardige, volwaardige én lekkere alternatieven voor vlees. Wat begon met alleen tempeh, is inmiddels uitgebreid tot een bedrijf met een groot assortiment aan kwalitatieve, biologische en veganistische voeding. 

Groot assortiment vleesvervangers

De Hobbit staat vooral bekend om hun seitan en natto. Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwitten. Natto is een specialiteitsvleesvervanger op basis van gekookte, ongepelde sojabonen die gefermenteerd zijn. Sinds kort is daar ook een tofu-assortiment aan toegevoegd!

Vegetarische recepten

Smakelijke vleesvervangers

alles eerlijk

Biologisch staat bij De Hobbit voor een natuurlijke aanpak, van de teelt van de grondstoffen tot het verpakte eindproducten bij jou in je keukenkastje. Geen kunstmatige hulpmiddelen, geen genetische modificatie. Daarnaast staan ze ook resoluut voor een eerlijke handel die bijdraagt aan het welzijn van de telers. 

dehobbit-tofu

Vegetarische salades

Europese soja

Innovatieve methoden ontwikkelen om het welzijn van zowel de mens als de natuur te verhogen is de rode draad door het merk. De soja die ze gebruiken is momenteel van Europese origine. Het is een plant die bij uitstek veel zon, warmte en licht nodig heeft om te groeien. Teelt op Belgische bodem ligt daarmee, gezien het klimaat, niet voor de hand, maar bij de Hobbit gaan ze een uitdaging niet uit de weg. Daarom experimenteren ze volop met in België geteelde soja, en werken ze ook met andere lokale alternatieve eiwitbronnen, zoals lupine. Kwalitatieve, gezonde en bovenal lekkere eiwitaanbrengers voorzien: dat is hun missie.