eet geen dierendag

Dierendag is dé feestdag voor de dieren. Maar hoe zit het met de dieren die we eten? Voor hun is het niet altijd feest. Samen kunnen we dit veranderen door vaker een dagje iets anders te eten! Daarom doopt Wakker Dier dierendag om tot 'Eet Geen Dierendag'. Doe jij mee?

Plantaardige recepten

plantaardige voeding

Als je overstapt op een vegetarische eetpatroon worden er zo'n 900 dieren per mensenleven niet geslacht. Dat scheelt al veel! Maar niets is natuurlijk zo diervriendelijk als vaker plantaardig te eten. De keuze voor plantaardig is niet alleen een diervriendelijke keuze, maar ook een duurzame. De productie van bijvoorbeeld vlees draagt veel bij aan de klimaatverandering, en vervuilt onze leefomgeving. Door meer plantaardig te eten, draag je bij aan een beter milieu en ga je klimaatverandering tegen.

Eiwitten, hoe vervang je die?

Bij een plantaardig dieet verdwijnen zuivel, vlees en eieren van het menu. Een veelgehoorde vraag is: Krijg je dan nog wel voldoende voedingsstoffen zoals eiwitten binnen? Zeker! Je kunt dit goed opvangen met andere producten!  Wist je dat peulvruchten bijvoorbeeld rijk zijn aan plantaardige eiwitten? Ook groenten, kiemen, noten en zaden vormen een goede bron. Net als veel kant-en-klare vleesvervangers. Toch bang voor tekorten? Vang het dan op met plantaardige eiwitpoeders. 

ekoplaza-biologisch-suikerbewust-saladebowl

Verwen je huisdier

Yarrah diervoeding

probeer ook eens vegan kaas

Bekijk alle inspiratie

proef de vleesvervangers van prolaterre

Merkpagina