11 mei 2022 nieuws

Echt gezonde grond proef je in elke hap

img

Wij zijn ervan overtuigd dat biologisch naast duurzaam, ook nog eens ontzettend lekker is. Ekoplaza kiest voor biologische landbouw en voeding. De pure smaak van groente en fruit uit de volle grond en onbewerkte voeding die met aandacht is bereid. Naar die kwaliteit zijn wij op zoek, elke dag weer. En daar willen we jou van laten meegenieten. Daarom vind je tijdens de ‘Proef maar prijsweken’ allerlei écht lekkere producten voor een klein prijsje om lekker thuis te proeven.

Een puur product is lekkerder
De voedselproductie is te ver doorgeschoten en uit balans. Samen kunnen we het tij keren. Onze telers zoals Frank de Koning willen niet zo omgaan met de natuur. Zij telen wisselende gewassen om de bodem gezond te houden en zoeken alternatieven om geen chemische bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken, zoals lieveheersbeestjes. Proef het zelf maar: een puur product smaakt beter.

Gezonde grond, meer smaak in je mond
Onze groenten en fruit groeien in de volle grond. Neem bijvoorbeeld de aardbeien van Johan Tielen. Die smaken vol, diep zoet en zijn heel sappig. Dat komt omdat ze alle voedingstoffen zelf ophalen uit de bodem. Een gezonde bodem leeft en heeft geen kunstmest nodig om te floreren.

Goed voor de natuur
Onze boeren en telers en geven ruimte aan de natuur op het boerenerf en de weilanden. Ze maaien niet alles weg, zodat weidevogels beschutting vinden en kunnen broeden. Door geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken, bloeien er meer bloemen en kruiden. Koeien die gevarieerd grazen leveren lekkerdere melk. En niet alleen koeien, maar ook bijen en insecten zijn dol op weiden vol bloemen. Met meer biodiversiteit tot gevolg en dat is goed nieuws voor de natuur.

Beter voor het klimaat
Biologische landbouw belast het klimaat minder. Door gebruik van duurzame energiebronnen. En door innovaties zoals strokenteelt waarbij meerdere gewassen naast elkaar op het land staan, kan misschien zelfs een positieve CO2-balans ontstaan. We hebben ook een speciaal CO2-boeren-project opgezet. Onze teler Pipi Smits van Oyen doet daar aan mee door een agroforest aan te planten. Lees er hier meer over.

100% biologisch, 100% lekker
Ons assortiment is 100% biologisch en wij zijn de meest gezonde supermarkt. Wij streven er voortdurend naar te zorgen voor echt eten zonder toevoegingen, met meer smaak. Want een puur product is niet alleen gezonder, maar smaakt ook écht lekkerder. Proef maar!