31 mrt. 2023 korte keten

Iris de Goede: Biologische groenten en fruit bevatten meer levenskracht

img

Iris de Goede is een vaste bezoeker van Ekoplaza in Den Haag. Ze is orthomoleculair therapeut & hormoondiëtist. Via Instagram en andere sociale media en in haar e-books deelt Iris haar kennis en ondersteunt ze haar volgers met praktische tips over hormonale (dis)balans, vermoeidheid, darm- en huidklachten en (on)vruchtbaarheid. Iris was op het moment van interviewen zwanger en heeft in mei 2023 baby Fynn mogen verwelkomen. 

Iris vertelt: "In de voorbereiding op onze kinderwens, tijdens de preconceptiefase (ongeveer 100 dagen voor de bevruchting), ben ik samen met mijn man extra op goede voeding gaan letten. Tijdens die periode vindt namelijk de rijping plaats van ei- en zaadcellen. Dus geen alcohol, de juiste supplementen én natuurlijk veel kleur op ons bord. Daarnaast wilde ik zo fit mogelijk de zwangerschap ingaan. Wat je eet heeft namelijk veel invloed op de gezondheid en ontwikkeling van je baby."

"Biologische groenten en fruit zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en bevatten door het groeiproces veel meer levenskracht. En dat proef je ook! Wel zo fijn als je smaakpapillen nóg sterker werken door alle hormonen haha. Ik heb nu een sterke craving naar fris eten, en dan met name verse jus d'orange en fruit. Je proeft 100% verschil tussen jus van biologische sinaasappels en reguliere! Ook wil ik letten op de inname van essentiële vetzuren, jodium en choline. Voor die kleine, maar ook voor de gezondheid van mijn eigen brein. Avocado's, wilde zalm, wakame en Demeter-eieren staan dus vaak op ons Ekoplaza-boodschappenlijstje!"