14 feb. 2024 authentieke smaak

De beste zuivel is het omfietsen waard

img

Samen werken we aan een voedselketen waarin alles klopt. Biologisch? Ja, natuurlijk. Maar vooral lokaal en met leveranciers die passie hebben voor vakmanschap. En dat proef je. Want hun producten zijn zo ontzettend goed, die moet je echt een keer geprobeerd hebben. De kans is groot dat jij er de volgende keer een blokje voor omfietst. 

Weerribben volle kwark
Deze kwark is zó lekker dik en romig, daar lik je gewoon je vingers bij af! Dat komt doordat er voor deze kwark echt de tijd is genomen. Maar liefst 24 uur. En dat is uniek, want in principe wordt alle fabriekskwark gecentrifugeerd om in te dikken of er wordt melkpoeder aan toegevoegd. De koeien van Weerribben Zuivel grazen in een Natura 2000-gebied en helpen hier de natuur te beschermen. Bij Weerribben Zuivel verwerken ze de melk direct op de boerderij en laten de kwark, net als vroeger, druppeltje voor druppeltje uitlekken totdat hij de perfecte volle smaak en consistentie heeft gekregen. Voeg daar zelf nog vers fruit aan toe en jouw dag kan niet meer stuk. 

Rauw Power oerkefir
Biologische rauwe melk heeft van nature een rijke microflora. Maak er kefir van en je krijgt een microflora in het kwadraat. Maar er bestaat nog een overtreffende trap: OERkefir. Deze wordt gemaakt met echte kefirkorrels in plaats van kefirculturen in poedervorm. Je kent ze misschien wel. Knolletjes met een koraalchtige structuur die bestaan uit levende bacteriënen gisten. Door 36 uur te fermenteren wordt het grootste deel van de lactose afgebroken en ontstaat een lekkere dikke zuiveldrank die tintelt op je tong. Rauw Power is de enige in Europa die kefir makt van rauwe melk en daarom noemen we het 'de allerbeste zuiveldrank die nu in Nederland wordt gemaakt'.

Zuiver Zuivel kalfje-bij-de-koe-melk
Wat is er nou mooier dan moeder en kalf bij elkaar in de wei? Petje af voor de boeren die het geduld en vertrouwen hebben om te laten zien dat het kan. Laten we hopen dat dit een inspiratiebron is voor nog veel meer boeren. Telkens als jij kiest voor Demeter-melk van Zuiver Zuivel steun je deze boeren en laat je zien dat jij ook vindt dat meer boeren dit zouden moeten doen. Dat is het omfietsen waard.

Ommelanden crème fraîche
Crème fraîche in een glazen statiegeldverpakking? Dat vind je alleen bij Ekoplaza. Door zuivel in glas te verpakken blijft de kwaliteit ook nog eens beter behouden. Deze Demeter-crème fraîche is op lage temperatuur heel langzaam gerijpt waardoor hij lekker dik en smaakvol wordt. De tijd geven om smaak te ontwikkelen, het lijkt wel ons mantra. Bij alles waar we ons niet laten opjagen door volumes en efficiëntie, maar de tijd nemen voor het fermenteren, krijgen producten de kans om een bredere smaak te ontwikkelen. Slowfood in optima forma dus!

Sojade plantaardige variaties op yoghurt
Voor zorgeloos plantaardig genieten ben je bij ons aan het juiste adres. Want we hebben niet alleen een supergroot en lekker assortiment, bij ons weet je ook zeker dat het gemaakt is met pure ingrediënten en zonder rotzooi. Bijvoorbeeld de sojaproducten van Sojade. Associeer je soja met ontbossing? No worries! Deze soja komt gewoon uit Frankrijk. Ekoplaza is immers de enige ontbossingsvrije supermarkt in Nederland. Betrouwbaar eten, laat dat maar aan ons over. Dan kun jij zorgeloos boodschappen doen.

Bekijk ons gehele zuivelschap