rauw power zuivelproducten

rauwpower-kefirsmoothie
Uit onderzoek blijkt dat gefermenteerde producten van rauwe melk goede effecten hebben op je gezondheid! Je vindt deze producten onder het merk Rauw Power. André en Tonny Mulder introduceerden zeven jaar geleden dit biologische merk. Heb je het al eens geprobeerd?

Rauwmelkse producten

Rauwe melk geeft rust in de darmen

In het voorjaar van 2018 is in samenwerking met het Raw Milk Institute in Californië een enquête gehouden over de gezondheidsimpact van rauwe melkproducten. Bijna 400 deelnemers beantwoordden vragen over verschillende gezondheidsaspecten (afweer, darmklachten, huidklachten en stemming), voor en nadat ze minstens twee maanden rauwe melkproducten hadden geconsumeerd. De deelnemers dronken circa 200 ml rauwmelkse zuivel per dag. Bij alle gezondheidsaspecten melden de deelnemers duidelijke verschillen, vooral bij darmproblemen. Interessant: deelnemers gaven ook aan dat hun stemming verbeterde. Rust in de darm geeft kennelijk ook rust in het hoofd. Deelnemers met een slechte afweer laten de sterkste verbetering van hun gezondheidsscore zien: van een 6+ naar een 7,5!

rauwpower-familiemulder
rauwpower-koe

Helende werking

André en Tonny Mulder waren er in 2015 100% van overtuigd dat hun rauwmelkse zuivelproducten helend waren. Ze zetten daarop de grote stap om in De Lutte een zuivelfabriekje te bouwen. Ze verwerken nu samen met zoon Koen, en twee aangesloten Twentse melkveehouders, wekelijks zo’n 14.000 liter melk en maken daar volgens henzelf de gezondste zuivel van.

Wekelijks horen ze verhalen van mensen die dankzij hun zuivel een sterke vermindering van hun gezondheidsklachten ervaren, zoals darm- en/of huidproblemen, hooikoorts of astmatische klachten. Diabeten kregen een veel stabielere bloedsuiker en konden veelal hun medicatie minderen of zelfs helemaal stoppen. Ook mensen met een koemelkallergie of lactose-intolerantie ervaren in de meeste gevallen geen problemen, mits langzaam opgebouwd. 

Variëren met zuivel