Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Koop je een biologische banaan, dan weet je zeker dat het goed zit. Niet alleen met de smaak, maar ook met de telers en leveranciers, die eraan verbonden zijn. Mike Reuselaars van Beeorganic, de importeur van onze bananen, vertelt over zijn relatie met onze leveranciers.

“Naast zaken als smaak en kwaliteit vinden wij dat onze biologische bananen ook ethisch aan onze hoge normen moeten voldoen. Daarom werken wij met een specifieke groep van boeren, die wij al jaren kennen en die zich dagelijks inzetten om niet alleen de beste biologische  bananen te produceren, maar ook onze sociale en ethische waarden delen. Doordat ik de meeste mensen al jaren ken (met sommigen werk ik al meer dan 20 jaar samen) en ze regelmatig bezoek, zie ik hoe ze werken, hoe ze met hun mensen omgaan en hoe ze in het leven staan. Ze onderschrijven onze waarden ten volle en niet alleen omdat wij dat van ze verlangen. Het is een zaak van fatsoen; men zorgt voor een eerlijke beloning van hun medewerkers: er wordt voor een voedzame middagmaaltijd gezorgd (vaak de belangrijkste maaltijd van de dag), een goed salaris (minimumloon en vaak meer), scholing (vaak ook voor de kinderen), verzekeringen en, belangrijk in de Dominicaanse Republiek, geen illegale medewerkers of kinderen op de plantages.

Tijdens de  bezoeken aan onze plantages spreken we niet alleen met de plantage-manager, maar ook met  arbeiders. Veel van de veldmedewerkers komen uit Haïti en met hen kunnen we in het Frans goed communiceren. Deze buitenlandse medewerkers sparen al hun geld op voor de familie in Haïti, één van de armste landen ter wereld. Door hun werk op de plantages kunnen zij hun families thuis onderhouden.  

Voor ons is het vanzelfsprekend dat als een producent  kiest voor biologisch, hij of zij ook goed zorgt voor de werknemers. In ruil daarvoor mogen de boeren het hele jaar door een eerlijke prijs voor hun producten verwachten. Die krijgen ze ook. Bij ons geen veel te lage prijsknallers. Wij kiezen voor een redelijke prijs, uit respect voor het biologische product, de telers en zijn/haar medewerkers in het veld. Op deze manier zorgen we er samen voor dat jij als consument kunt blijven genieten van een lekkere, maar ook een eerlijke banaan, geproduceerd met respect voor mens en natuur.”

Mike Reuselaars,
Beeorganic

Over Beeorganic: Beeorganic streeft ernaar om de consument een gezond en kwalitatief hoogwaardig biologisch AGF-product aan te bieden, tegen een gunstige, maar eerlijke prijs, geproduceerd met respect voor mens en natuur. Ze trachten dit te realiseren door langdurige relaties aan te gaan met alle partners binnen de keten die bovenstaande waarden onderschrijven.

Mike Reuselaars