Zomerfruit met sabayon
Zomerfruit met sabayon

Dessert

Zomerfruit met sabayon

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g vers zomerfruit naar keuze, gewassen, gedroogd en eventueel gesneden
SABAYON:
200 ml droge witte wijn
50 g kokosbloesemsuiker
4 eidooiers

BEreidings wijze

  1. Verdeel het fruit over 4 schaaltjes.
  2. Klop de eidooiers met de suiker en de wijn tot een lichtgekleurde, stevige massa.
  3. Plaats de kom op een pan met zacht kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water niet raakt (au bain-marie) en klop non-stop.
  4. Blijf het mengsel kloppen (ca. 10-12 minuten) tot het zo stijf is dat het niet meer uitloopt.
  5. Schep de warme sabayon over het fruit en serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer