Dessert
Zomerfruit met sabayon
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g vers zomerfruit naar keuze, gewassen, gedroogd en eventueel gesneden
- • SABAYON:
- • 200 ml droge witte wijn
- • 50 g kokosbloesemsuiker
- • 4 eidooiers
BEreidings wijze
- Verdeel het fruit over 4 schaaltjes.
- Klop de eidooiers met de suiker en de wijn tot een lichtgekleurde, stevige massa.
- Plaats de kom op een pan met zacht kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water niet raakt (au bain-marie) en klop non-stop.
- Blijf het mengsel kloppen (ca. 10-12 minuten) tot het zo stijf is dat het niet meer uitloopt.
- Schep de warme sabayon over het fruit en serveer direct.
Boodschappen lijst
- Spätburgunder
12,89 75 cl
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!