Bakken

Zoete bataat-chocoladebrownies

  • Bakken
  • 8 personen
  • 198 kcal / portie

Ingrediënten lijst

225 g zoete bataatpuree (zelf gemaakt van gekookte en gepureerde bataten)
225 g amandelpasta
60 ml ahornsiroop
30 g kokosbloesemsuiker
35 g amandelmeel
4 el cacaopoeder
1/4 tl zout
1 tl baksoda
2 tl gemalen vanille (Biovegan)
140g pure kookchocolade (in blokjes)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een 20 x 20 cm vorm met bakpapier.
  2. Meng in een kom 150 gram van de bataatpuree met de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg kokosbloesemsuiker, amandelmeel, cacaopoeder, zout, baksoda en de gemalen vanille toe. Het beslag moet dik en egaal worden.
  3. Doe het beslag in de vorm en strijk glad met een spatel. Bak de brownie 20 tot 25 minuten totdat een satéprikker er nagenoeg droog uitkomt. Laat afkoelen in de vorm op een rekje.
  4. Als de brownie is afgekoeld maak je de topping. Verwarm hiertoe de rest van de puree met de chocolade in een kookpannetje op een middelhoog vuur. Roer constant tot de chocolade net gesmolten is. Haal van het vuur en roer helemaal glad.
  5. Verdeel de topping over de browniecake (je hebt wellicht niet alles nodig).
  6. Laat helemaal afkoelen en snijd daarna in kleine brownies.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019