Bakken
Zoete bataat-chocoladebrownies
- • Bakken
- • 8 personen
- • 198 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 225 g zoete bataatpuree, zelf gemaakt van gekookte en gepureerde bataten
- • 225 g amandelpasta
- • 140 g pure kookchocolade, in blokjes
- • 60 ml ahornsiroop
- • 35 g amandelmeel
- • 30 g kokosbloesemsuiker
- • 4 el cacaopoeder
- • 2 tl gemalen vanille
- • 1 tl baksoda
- • ¼ tl zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een 20 x 20 cm vorm met bakpapier.
- Meng in een kom 150 gram van de bataatpuree met de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg kokosbloesemsuiker, amandelmeel, cacaopoeder, zout, baksoda en de gemalen vanille toe. Het beslag moet dik en egaal worden.
- Doe het beslag in de vorm en strijk glad met een spatel. Bak de brownie 20 tot 25 minuten totdat een satéprikker er nagenoeg droog uitkomt. Laat afkoelen in de vorm op een rekje.
- Als de brownie is afgekoeld maak je de topping. Verwarm hiertoe de rest van de puree met de chocolade in een kookpannetje op een middelhoog vuur. Roer constant tot de chocolade net gesmolten is. Haal van het vuur en roer helemaal glad.
- Verdeel de topping over de browniecake (je hebt wellicht niet alles nodig).
- Laat helemaal afkoelen en snijd daarna in kleine brownies.
Boodschappen lijst
- Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,79 300 Gram
removeadd product to cart - Kookchocolade puur
5,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zoete bataat
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Amandelpasta
6,99 250 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Gemalen vanille
3,69 5 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!