Salade
Zeewiersalade
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 wortels, geschild en julienne gesneden
- • 1 komkommer, julienne gesneden
- • 25 g kombu vlokken (gedroogd zeewier)
- • 2 el shoyu
- • 2 el honing of ahornsiroop
- • 2 el gember, geraspt
- • 3 tl sushiazijn
- • 2 tl sesamzaad, geroosterd
BEreidings wijze
- Doe de kombu in een pan en vul aan met water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en laat afkoelen.
- Meng de honing of ahornsiroop met de shoyu, gember en azijn tot een dressing.
- Meng de dressing door de drooggedepte kombu en hussel de andere ingrediënten, behalve het sesamzaad, erdoor.
- Laat 15 minuten staan om de smaken te laten intrekken. Bestrooi ten slotte met sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Kombu
3,99 25 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!