Bijgerecht
Zalm met kimchi, shoyumayo en radijskiemen
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 457 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 240 g wilde zalmfilet, in 2 gelijke stukken
- • 1 limoen, de rasp
- • 4 el kimchi daikon (potje)
- • 4 el radijskiemen
- • 3 el mayonaise
- • 2 el olijfolie
- • 1½ el shoyu
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de stukken zalm in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie, zout en peper en rooster ze in de oven voor ca. 7 minuten.
- Meng de shoyu, mayonaise en limoenrasp door elkaar.
- Leg de gegaarde zalm op 2 borden en schep er royaal shoyumayonaise bij. Garneer met kimchi en radijskiemen.
Boodschappen lijst
- Kimchi original
6,99 300 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,78 185 Gram
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bij een vette vis als zalm past de vrolijke en bloemige Viognier perfect bij. Het 'zoetje' in de wijn is een fijne tegenhanger bij de pittige smaak van de radijskiemen en kimchi. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!