Zalm met kimchi, shoyumayo en radijskiemen
Zalm met kimchi, shoyumayo en radijskiemen

Bijgerecht

Zalm met kimchi, shoyumayo en radijskiemen

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 457 kcal / portie

Ingrediënten lijst

240 g wilde zalmfilet, in 2 gelijke stukken
1 limoen, de rasp
4 el kimchi daikon (potje)
4 el radijskiemen
3 el mayonaise
2 el olijfolie
1½ el shoyu
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg de stukken zalm in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie, zout en peper en rooster ze in de oven voor ca. 7 minuten.
  3. Meng de shoyu, mayonaise en limoenrasp door elkaar.
  4. Leg de gegaarde zalm op 2 borden en schep er royaal shoyumayonaise bij. Garneer met kimchi en radijskiemen.

Boodschappen lijst

Tips

Bij een vette vis als zalm past de vrolijke en bloemige biodynamische Viognier van Elemental perfect bij. Het 'zoetje' in de wijn is een fijne tegenhanger bij de pittige smaak van de radijskiemen en kimchi. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.