Hoofdgerecht
Zalm in bietensap met een quinoataartje
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 zalmfilets, gehalveerd
- • 1 fles bietensap
- • zonnebloemolie, om in te vetten
- • zout
- • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
- • 150 ml creme fraiche
- • ±150 g zeekraal, harde stukjes verwijderd
BEreidings wijze
- Leg de 4 stukken zalmfilet naast elkaar in een schaal en giet er zoveel bietensap over dat ze net onderstaan. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 160°C.
- Haal de zalmfilets uit het sap en dep ze droog. Leg ze in een met zonnebloemolie ingevette ovenschaal Maal er wat zout over en zet ± 20 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Maak intussen de bloemkoolpuree. Kook de bloemkoolroosjes net gaar (± 7 minuten). Giet af en pureer de bloemkool met de crème farce tot een gladde puree met de staafmixer. Houd warm.
- Spoel de zeekraal vlak voor het serveren af met kokend water (in vergiet).
- Verdeel de bloemkoolpuree over de borden, leg er de zalmfilet bovenop en garneer met zeekraal. Serveer met een quinoataartje met broccoligratin.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
13,50 185 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!