Wortelsoep met miso en kokosmelk
Wortelsoep met miso en kokosmelk

Soep

Wortelsoep met miso en kokosmelk

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg wortels
200 ml kokosmelk
3 rode uien
2 teentjes knoflook
2 flinke el genmai miso
1 el sesamolie
1 tl vloeibare gember
Zout & peper
Optioneel: zwart sesamzaad en/of peterselie

BEreidings wijze

  1. Schil de wortels of schrob ze schoon. Snijd ze in plakjes. Snijd de rode ui in stukjes.
  2. Doe de sesamolie in een grote koekenpan (met deksel). Bak de uien in ca. 2 minuten glazig.
  3. Snijd de knoflook en voeg deze samen met de gemberpuree toe aan de uien. Roerbak een minuut, tot het begint te geuren.
  4. Voeg de wortels toe aan de uien en roerbak nog een minuut of twee. Blus af met 750 ml water en de kokosmelk.
  5. Doe de genmai miso in een mok, samen met wat heet water. Roer tot een dunne pasta ontstaat zonder klontjes. Voeg toe aan de koekenpan.
  6. Plaats het deksel op de pan en laat het ongeveer 25-30 minuten zachtjes sudderen, totdat de wortels zacht zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Doe alles in de blender of gebruik een staafmixer en vermaal tot een zachte soep. Garneer evt. met zwarte sesamzaadjes of peterselie.

Boodschappen lijst

  • product
    Zwart sesamzaad

    3,09 175 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Genmai miso

    8,69 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode uien

    2,59 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sesamolie

    8,79 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelen

    3,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosmelk

    1,99 200 ML

    remove
    add product to cart

Tips

Houd je van pittig? Voeg dan 1-2 theelepels chillivlokken toe aan de miso-pasta. Dit recept is afkomstig van TerraSana.