Soep
Wortelsoep met miso
- • Soep
- • 4 personen
- • 251 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg winterpeen, geschild en in plakken
- • 200 ml kokosmelk
- • 3 rode uien, in stukjes
- • 2 teentjes knoflook
- • 2 cm gember, geraspt of gehakt
- • 2 el geroosterde sesamolie
- • 2 el mugi miso
- • Zout & peper
- • Optioneel: zwart sesamzaad en chilivlokken
BEreidings wijze
- Verwarm de sesamolie in een grote pan (met deksel) en bak hierin de rode ui glazig, ca. 2 minuten. Voeg de peen, gember en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
- Blus af met 750 ml water en de kokosmelk.
- Doe de mugi miso in een mok met wat heet water en roer tot de miso is opgelost. Voeg toe aan de pan. Leg het deksel erop en laat 25-30 minuten zachtjes sudderen totdat de wortels zacht zijn. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Pureer de soep met de staafmixer en garneer eventueel met sesamzaad en chilivlokken.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde sesamolie
6,99 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Houd je van pittig? Voeg nog een extra theelepeltje chilivlokken toe aan de misopasta.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!