Wortelsoep met miso
Wortelsoep met miso

Soep

Wortelsoep met miso

  • Soep
  • 4 personen
  • 251 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg winterpeen, geschild en in plakken
200 ml kokosmelk
3 rode uien, in stukjes
2 teentjes knoflook
2 cm gember, geraspt of gehakt
2 el geroosterde sesamolie
2 el mugi miso
Zout & peper
Optioneel: zwart sesamzaad en chilivlokken

BEreidings wijze

  1. Verwarm de sesamolie in een grote pan (met deksel) en bak hierin de rode ui glazig, ca. 2 minuten. Voeg de peen, gember en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  2. Blus af met 750 ml water en de kokosmelk.
  3. Doe de mugi miso in een mok met wat heet water en roer tot de miso is opgelost. Voeg toe aan de pan. Leg het deksel erop en laat 25-30 minuten zachtjes sudderen totdat de wortels zacht zijn. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Pureer de soep met de staafmixer en garneer eventueel met sesamzaad en chilivlokken.

Boodschappen lijst

Tips

Houd je van pittig? Voeg nog een extra theelepeltje chilivlokken toe aan de misopasta.