Bakken
Wortel-banaanmuffins
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • Voor 12 muffins:
- • 250 g tarwemeel volkoren
- • 17 g bakpoeder
- • 1 tl kaneel gemalen
- • 1 tl kardemom gemalen
- • ½ tl nootmuskaat gemalen
- • Snufje zout
- • 80 g walnoten, in stukjes
- • 40 g dadels, in kleine stukjes
- • 100 g kokosolie
- • 300 g winterpeen, geschild en geraspt, besprenkeld met een scheutje citroensap
- • 2 eieren
- • 3 rijpe bananen
- • 75 g Griekse yoghurt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe het meel, bakpoeder, kaneel, kardemom, nootmuskaat en een snufje zout in een grote kom. Roer de stukjes walnoot en dadels erdoor.
- Verwarm de kokosolie in een pannetje.
- Schil de bananen en snijd in plakjes. Meng met de geraspte wortel. Giet de kokosolie erbij en mix met de handmixer (niet glad). Voeg de yoghurt en de eieren toe en mix nogmaals. Meng het bloemmengsel erdoor en verdeel alles over de holtes van de ingevette muffinvorm.
- Bak de muffins in ± 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
- Volkoren tarwemeel
2,39 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,59 35 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,39 100 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde dadels zonder pit
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,29 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!