Wortel-banaanmuffins
Wortel-banaanmuffins

Bakken

Wortel-banaanmuffins

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

300 g winterpeen, geschild en geraspt en besprenkeld met een scheutje citroensap
250 g volkoren tarwemeel
100 g kokosolie
80 g walnoten, in stukjes
75 g Griekse yoghurt
40 g dadels, in kleine stukjes
17 g bakpoeder
3 rijpe bananen
2 eieren
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen kardemom
½ tl gemalen nootmuskaat
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe het meel, bakpoeder, kaneel, kardemom, nootmuskaat en een snufje zout in een grote kom. Roer de stukjes walnoot en dadels erdoor.
  3. Verwarm de kokosolie in een pannetje.
  4. Schil de bananen en snijd in plakjes. Meng met de geraspte wortel. Giet de kokosolie erbij en mix met de handmixer (niet glad). Voeg de yoghurt en de eieren toe en mix nogmaals. Meng het bloemmengsel erdoor en verdeel alles over de holtes van de ingevette muffinvorm.
  5. Bak de muffins in ± 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Voor 12 muffins.