Bakken
Wortel-banaanmuffins
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g winterpeen, geschild en geraspt en besprenkeld met een scheutje citroensap
- • 250 g volkoren tarwemeel
- • 100 g kokosolie
- • 80 g walnoten, in stukjes
- • 75 g Griekse yoghurt
- • 40 g dadels, in kleine stukjes
- • 17 g bakpoeder
- • 3 rijpe bananen
- • 2 eieren
- • 1 tl gemalen kaneel
- • 1 tl gemalen kardemom
- • ½ tl gemalen nootmuskaat
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe het meel, bakpoeder, kaneel, kardemom, nootmuskaat en een snufje zout in een grote kom. Roer de stukjes walnoot en dadels erdoor.
- Verwarm de kokosolie in een pannetje.
- Schil de bananen en snijd in plakjes. Meng met de geraspte wortel. Giet de kokosolie erbij en mix met de handmixer (niet glad). Voeg de yoghurt en de eieren toe en mix nogmaals. Meng het bloemmengsel erdoor en verdeel alles over de holtes van de ingevette muffinvorm.
- Bak de muffins in ± 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
1,29 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
3,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor 12 muffins.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!