Bijgerecht
Witlofschuitjes met kipkerriesalade
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 550 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kipdijbeenfilet
- • 100 g wortels
- • 2 stronken witlof
- • 1 appel
- • 1 rode ui
- • 1 citroen
- • ½ bleekselderij
- • 2 el yoghurt
- • 2 el. olijfolie + 1 el om in te bakken
- • 1 el mayonaise
- • 1 tl kerriepoeder
- • 5 g peterselie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en rasp grof. Was de bleekselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd heel klein. Was de peterselie en snijd klein. Verwijder een aantal mooie witlofblaadjes van de stronk om later te vullen. De rest snijd je heel klein.
- Maak een dressing door yoghurt en mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, citroensap en zout en peper naar smaak.
- Meng in een ruime kom de wortelrasp, ui, bleekselderij, kleingesneden witlof, appel en peterselie met de dressing en hussel goed door elkaar.
- Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet bruin en gaar. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper en laat even afkoelen. Schep daarna door de salade.
- Leg de witlofblaadjes op een mooie schaal en vul ze met de kip-kerriesalade. De overgebleven salade kun je ernaast serveren.
Boodschappen lijst
- Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Cosmic Crisp appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!