Winterwortelcake
Winterwortelcake

Bakken

Winterwortelcake

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

CAKE:
200 g cakemix
200 g rietsuiker
150 g winterpeen, geschild en geraspt
125 g boter
75 g walnoten, gehakt
3 eieren
2 tl kaneel
Snufje zout
TOPPING:
250 g mascarpone
75 g kokosbloesemsuiker
50 g winterpeen, geraspt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop in een kom de boter met de suiker romig en klop er één voor één de eieren door.
  3. Zeef het cakemeel met de kaneel boven de beslagkom en voeg de geraspte wortel, walnoten en een snufje zout toe. Spatel alles luchtig door elkaar.
  4. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in ± 50 minuten goudbruin en gaar (een satéprikker moet er droog uitkomen). Laat de cake helemaal afkoelen.
  5. Klop voor de topping de fijne kokosbloesemsuiker door de mascarpone en meng de geraspte wortel erdoor.
  6. Bestrijk de cake met de topping en snijd in stukken.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.