Salade
Winterse salade met pompoen, broccoli en geitenkaas
- • Salade
- • 4 personen
- • 455 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g zachte geitenkaas
- • 100 ml olijfolie
- • 75 g geblancheerde amandelen, geroosterd
- • 1 broccoli, in kleine roosjes
- • 1 flespompoen, vruchtvlees in dobbelsteentjes van ca. 2x2 cm
- • 1 appel
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • Handvol waterkers, blaadjes losgemaakt
- • 6 el appelciderazijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Blancheer de pompoen en broccoli los va elkaar en spoel dan koud af.
- Klop de appelazijn met de olijfolie en de gesnipperde sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Doe de blokjes pompoen, appel en de broccoli in een kom en maak aan met vinaigrette. Hussel de amandelen en de waterkers er voorzichtig door en verkruimel de geitenkaas erover. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Elstar appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Appelciderazijn
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
19,49 1 Liter
removeadd product to cart - Geblancheerde amandelen
4,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!