Volkoren plaattaart met asperges en ei-topping
Volkoren plaattaart met asperges en ei-topping

Hoofdgerecht

Volkoren plaattaart met asperges en ei-topping

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 232 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g witte asperges, geschild en harde uiteinden eraf
125 g crème fraîche
2 pakjes volkoren bladerdeeg, ontdooid
2 eieren, hardgekookt en in stukjes
Handje peterselie, fijngehakt
1½ el mosterd
1 tl kurkuma
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er het bladerdeeg iets overlappend op, druk de overlapping goed dicht en de buitenranden iets omhoog.
  3. Meng de crème fraîche met mosterd en kurkuma, breng op smaak met peper en zout en verdeel over het bladerdeeg. Leg de asperges erbovenop.
  4. Bak de taart in ca. 30 minuten gaar. Bestrooi met het ei en gehakte peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente