Hoofdgerecht
Volkoren penne met venkel
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 680 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 170 g volkoren penne
- • 160 g tonijn in water
- • 25 g rozijnen
- • 2 rode uien
- • 2 venkel
- • 1 romatomaat
- • 1 teentje knoflook
- • ½ rode peper
- • 2 el balsamicoazijn
- • 1 el bakolie
- • 1 el olijfolie extra vierge
- • Kaneel naar smaak
BEreidings wijze
- Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper heel fijn (houd je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes). Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
- Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Bak de venkel mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaat, gepelde tomaten en tonijn erdoor. Breng op smaak met uitgeperste knoflook, balsamicoazijn en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel olijfolie extra vierge erover.
- Serveer de pasta met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.
Boodschappen lijst
- Sultanarozijnen
7,99 1 kg
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
15,89 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,49 400 Gram
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Tonijn naturel
5,99 160 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bak en braad boter
3,69 450 Ml
removeadd product to cart
Tips
De saus is ook heel eg lekker met venkelzaadjes en geroosterde pijnboompitjes. Dit recept is afkomstig van Ekomenu
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!