Bakken
Volkoren gember-dadelkoekjes
- • Bakken
- • 10 personen
- • 62 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 120 g volkoren speltmeel
- • 70 g boter, in kleine blokjes
- • 50 g kokosbloesemsuiker
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 eierdooier
- • 2 el gewelde dadels, fijngehakt
- • 2 el gember, fijngehakt
- • Snuf zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Roer in een kom het speltmeel, kokosbloesemsuiker en citroenrasp met een snuf zout door elkaar.
- Wrijf met je handen de boterblokjes door het mengsel totdat het een geheel is, voeg vervolgens de eidooier toe en kneed door.
- Meng de gember en dadels door het deeg en verdeel in kleine balletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat met de achterkant van een vork tot ca. 2 cm dikte.
- Bak de koekjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Gewelde gedroogde dadels zonder pit
4,69 150 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,95 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
5,59 330 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,99 400 Gram
Uit assortiment
Tips
Bereidingstijd: 40 minuten
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!