Hoofdgerecht
Viscurry met paksoi en kurkuma
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 702 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gemengde vis
- • 200 ml kokosmelk
- • 130 g volkoren basmatirijst
- • 2 uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 paksoi
- • 1 limoen
- • ½ groentebouillontablet
- • 1 el bakolie
- • 2 tl kerriepoeder
- • 2 tl gember
- • 1 tl kurkuma
- • Zwarte peper naar smaak
BEreidings wijze
- Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder kraan. Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet vervolgens af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes, scheid het groene deel van het witte deel.
- Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui en bak de knoflook en het witte deel van de paksoi mee. Schil een stukje gember en kurkuma en rasp dit boven de pan. Pas op: kurkuma geeft heel erg af. Schep 2 minuten om en breng op smaak met zwarte peper.
- Voeg de kokosmelk, het groentebouillontablet en 100 ml water toe. Breng op smaak met kerriepoeder en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de vis toe en kook in 5 minuten gaar. Voeg het merendeel van het groene deel van de paksoi toe en laat een beetje slinken.
- Serveer de curry met de volkoren basmatirijst. Pers het limoentje erboven uit en garneer met een beetje groene paksoi.
Boodschappen lijst
- Paksoi
2,49 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Milde kerrie Colombo
4,99 40 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vis roerbakblokjes
10,41 260 Gram
removeadd product to cart - Kurkuma
2,24 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Lekker met verse koriander en rode peper.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!