Salade
Vier de lente salade
- • Salade
- • 4 personen
- • 330 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g krieltjes met schil, schoongemaakt en grote gehalveerd
- • 200 g groene asperges, onderkantjes afgesneden
- • 50 g doperwten (diepvries)
- • 2 sneetjes zuurdesembrood
- • 3 tenen knoflook, gehalveerd
- • 3 bosuien, in dunne ringetjes
- • 2 eieren, hardgekookt en gepeld
- • 1 appel, in kleine blokjes
- • ½ kropsla, grof gescheurd
- • 2 el olijfolie + extra voor croutons
- • 2 el mayonaise
- • 1 el witte wijnazijn
- • 15 g munt, grof gehakt + 1 takje voor krieltjes
- • 15 g peterselie, grof gehakt
- • 15 g bieslook, fijn gehakt
- • 1 tl kappertjes
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smeer het brood aan weerszijden in met olijfolie en rooster het knapperig en goudbruin in de oven, ca. 10 minuten, halverwege keren. Wrijf de warme sneetjes rijkelijk in met de gehalveerde knoflook. Breek in croutons.
- Kook intussen de krieltjes gaar in ruim water met 1 theelepel zout en het takje munt, ca. 15 minuten. Schep ze uit het water met een schuimspaan, verwijder de munt en laat goed uitlekken. Laat de pan water op het vuur staan.
- Snijd de asperges in drieën en leg ze in het kokende water. Kook ze in ca. 3 à 4 minuten beetgaar, haal ze met de schuimspaan eruit en spoel koud af. Kook ook de doperwten in ca. 2 minuten beetgaar en giet af, spoel koud na en laat uitlekken.
- Meng de mayonaise, appel, bosui en kappertjes door de krieltjes.
- Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Meng deze dressing en driekwart van de munt, bieslook en peterselie door de kropsla. Hussel de erwten en asperges erdoor.
- Leg de krieltjes en de sla in een grote schaal. Garneer met partjes ei, croutons en de rest van de kruiden.
Boodschappen lijst
- Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart - Natyra appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Bieslook
2,79 15 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kropsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Tip: de Sparkling wijn van Noa. Deze alcoholvrije mousserende wijn, gemaakt van Chardonnay, is een fijne combinatie met de lentesalade door de tropische tonen met een zachte mousse. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!