Vier de lente salade
Vier de lente salade

Salade

Vier de lente salade

  • Salade
  • 4 personen
  • 330 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g krieltjes met schil, schoongemaakt en grote gehalveerd
200 g groene asperges, onderkantjes afgesneden
50 g doperwten (diepvries)
2 sneetjes zuurdesembrood
3 tenen knoflook, gehalveerd
3 bosuien, in dunne ringetjes
2 eieren, hardgekookt en gepeld
1 appel, in kleine blokjes
0,5 kropsla, grof gescheurd
2 el olijfolie + extra voor croutons
2 el mayonaise
1 el witte wijnazijn
15 g munt, grof gehakt + 1 takje voor krieltjes
15 g peterselie, grof gehakt
15 g bieslook, fijn gehakt
1 tl kappertjes
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smeer het brood aan weerszijden in met olijfolie en rooster het knapperig en goudbruin in de oven, ca. 10 minuten, halverwege keren. Wrijf de warme sneetjes rijkelijk in met de gehalveerde knoflook. Breek in croutons.
  3. Kook intussen de krieltjes gaar in ruim water met 1 theelepel zout en het takje munt, ca. 15 minuten. Schep ze uit het water met een schuimspaan, verwijder de munt en laat goed uitlekken. Laat de pan water op het vuur staan.
  4. Snijd de asperges in drieën en leg ze in het kokende water. Kook ze in ca. 3 à 4 minuten beetgaar, haal ze met de schuimspaan eruit en spoel koud af. Kook ook de doperwten in ca. 2 minuten beetgaar en giet af, spoel koud na en laat uitlekken.
  5. Meng de mayonaise, appel, bosui en kappertjes door de krieltjes.
  6. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Meng deze dressing en driekwart van de munt, bieslook en peterselie door de kropsla. Hussel de erwten en asperges erdoor.
  7. Leg de krieltjes en de sla in een grote schaal. Garneer met partjes ei, croutons en de rest van de kruiden.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: de Sparkling wijn van Noa. Deze alcoholvrije mousserende wijn, gemaakt van Chardonnay, is een fijne combinatie met de lentesalade door de tropische tonen met een zachte mousse. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021