Hoofdgerecht
Veggie havergrutten sushi
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g havergrutten
- • 1 winterpeen
- • 1 paprika
- • 1 komkommer
- • 2 el rijst azijn
- • 6 el mayonaise
- • 1 tl wasabi pasta of poeder
- • 4 nori vellen
- • bamboe sushimat
BEreidings wijze
- Kook de havergrutten in een ruime hoeveelheid water in ongeveer 25-30 minuten gaar.
- Spoel deze goed af met behulp van een zeef (dit mag met koud water).
- Leg de havergrutten in een bak. Voeg het rijstazijn toe en roer goed door.
- Snijd de peen, paprika en komkommer in reepjes.
- Maak de wasabi-mayonaise klaar door de mayonaise met de wasabi te mixen.
- Leg één nori-vel met de gladde kant op de bamboe mat.
- Verdeel ongeveer 1/4e van de havergrutten over het vel. Laat hierbij ongeveer 2 cm aan de bovenkant vrij en 5 cm aan de bovenkant. Zo kun je straks de rol dicht maken.
- Vorm van de gesneden groenten in het midden in het midden van de havergrutten een lange horizontale rij. Verdeel daarna 1/4e van de wasabi-mayonaise over deze rij.
- Begin nu met het omrollen van het nori vel. Je gebruikt de bamboe mat om te rollen zodat je hem strak vast kan houden maar het vel niet scheurt.
- Gebruik wat water om de uiteinden aan elkaar te laten plakken. Snijd de rol in plakken en serveer met sesamolie of sojasaus.
Boodschappen lijst
- Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Havergrutten
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
5,19 250 ml
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart - Makisu - sushimatje van bamboe
5,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!