Veganistische kaneelbroodjes met appel
Veganistische kaneelbroodjes met appel

Bakken

Veganistische kaneelbroodjes met appel

  • Bakken
  • 10 personen

Ingrediënten lijst

300 g speltmeel
130 ml sojadrink of andere plantaardige drink
30 g ruwe rietsuiker
4 g droge gist
2 theezakjes Yogi Tea Classic
4 el raapzaadolie
VULLING
100 g appel
60 g dadels
1 theezakje Yogi Tea Classic
2 el raapzaadolie
TOPPING
100 g vegan roomkaas
50 g pistachenoten, gehakt
Ook nodig: ovenschaal, ingevet

BEreidings wijze

  1. DEEG: Breng de sojadrink kort aan de kook en laat de 2 theezakjes er 7 minuten in trekken. Laat de drink vervolgens op kamertemperatuur afkoelen en verwijder de theezakjes.
  2. Los de gist op in de afgekoelde drink. Doe de drink en olie bij het speltmeel en kneed dit in de keukenmachine of met de hand in 10 minuten tot een gelijkmatig deeg.
  3. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen tot het deegvolume zich heeft verdubbeld.
  4. VULLING: Giet 40 ml kokend water over de dadels en doe er 1 theezakje bij. Laat dit 10 minuten trekken en verwijder vervolgens het theezakje.
  5. Pureer de dadels tot een gladde massa. Snijd de appel in kleine blokjes en roer deze met de olie door de dadelpasta.
  6. Rol het deeg op een goed met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dikke rechthoek van ca. 40 x 15 cm. Verdeel de vulling erover en rol het deeg vanaf de lange kant stevig op.
  7. Snijd de rol met een scherp mes in 3-4 cm brede plakken en leg deze op ca. 2 cm afstand van elkaar in een ingevette ovenschaal. Laat de broodjes op een warme plek nog eens ca. 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 190°C.
  8. Bak de kaneelbroodjes af in ongeveer 25-30 minuten. Laat ze afkoelen en bestrijk de lauwwarme broodjes met de vegan roomkaas en bestrooi ze met pistachenootjes.

Boodschappen lijst

Tips

Voor ongeveer 10 broodjes