Dessert
Vegan vanille-ijs met miso-kletskop
- • Dessert
- • 4 personen
- • 530 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml vegan vanille-ijs
- • KLETSKOPPEN:
- • 85 g poedersuiker
- • 30 g (zwart) sesamzaad
- • 25 g bloem
- • 25 g plantaardige margarine, gesmolten
- • 2 el sinaasappelsap
- • 1 tl mugi miso + extra voor over het ijs
BEreidings wijze
- Roer alle ingrediënten voor de kletskoppen door elkaar en laat het mengsel een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Neem steeds een theelepel van het kletskopbeslag en smeer dit uit op bakpapier tot dunne cirkels.
- Bak de kletskoppen 5 tot 9 minuten in de oven (houd goed in de gaten). Laat afkoelen op de plaat.
- Bewaar de kletskoppen luchtdicht tot je ze gaat serveren. Serveer met vanille-ijs met daarop een schepje miso.
Boodschappen lijst
- Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Soja margarine
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
8,49 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!