Hoofdgerecht
Vegan spring rolls
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
- • 224 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 50 g mihoen
- • 8 vellen rijstpapier
- • 8 blaadjes sla
- • 1 winterpeen, geraspt
- • 8 el ongezouten pinda's, fijngemalen
- • 4 el sojasaus
- • 4 el koriander, kleingesneden + extra
- • 4 tl knoflook, zeer fijngesneden
- • 4 tl sesamzaad
- • 2 tl limoensap
- • Voor erbij: chilisaus loempia
BEreidings wijze
- Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakkingen, laat uitlekken en afkoelen.
- Meng de gemalen pinda's met de sojasaus, limoensap, koriander en knoflook.
- Vul een pan met heet water (niet kokend) en dompel hier een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in tot het zacht is. Leg vervolgens plat op een bord.
- Schep in het midden van het rijstvel 1 eetlepel van het pindamengsel, een klein handje afgekoelde mihoen, 1 eetlepel geraspte wortel en een blaadje sla. Bestrooi met sesamzaad en eventueel wat extra koriander. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol tot een pakketje. Herhaal dit met de andere rijstvellen.
- Serveer de spring rolls koud met Yakso loempiasaus.
Boodschappen lijst
- Chilisaus Loempia
2,99 240 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde doppinda's
4,99 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Vietnamese vermicelli noedels
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Rijstpapier
3,89 15 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!