Vegan roerbak met roerbakstukjes
Vegan roerbak met roerbakstukjes

Hoofdgerecht

Vegan roerbak met roerbakstukjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400-500 g roerbakgroenten naar keuze, bijv. broccoli, paprika of spitskool
200 g vegan roerbakstukjes
150 g noedels
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
½ el geroosterd sesamzaad
Klein handje korianderblaadjes
Scheutje olie
Optioneel: rode peper en limoen
SAUS:
3-4 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
1½ el sojasaus
1 el pindakaas
2 tl rijstazijn
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 tl sambal (evt. meer of minder naar smaak)

BEreidings wijze

  1. Roer voor de saus de pindakaas met de rest van de ingrediënten door elkaar. Zet even apart.
  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water af. Zet even apart.
  3. Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de roerbakstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze op een bord.
  4. Verhit weer wat olie in de pan en roerbak de groenten samen met de knoflook op matig tot hoog vuur enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Meng er de noedels en vervolgens de roerbakstukjes door en bak kort mee tot alles warm is. Voeg de saus toe en meng door de noedels. Neem de pan meteen van het vuur.
  5. Bestrooi met sesamzaad en koriander. Serveer eventueel met ringetjes rode peper en partjes limoen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Biovecci.