Bakken
Vegan oliebollen
- • Bakken
- • 0
- • 266 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g speltmeel
- • 300 ml ongezoete amandeldrink, tot lauwwarm verwarmd
- • 7 g gedroogde gist
- • ½ citroen, de rasp + 2 tl sap
- • 1½ tl palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- • Snufje zout
- • Optioneel: klein handje rozijnen en/of cranberry's, even geweld en drooggedept
- • Ook nodig: (frituur)pan met plantaardige olie
BEreidings wijze
- Roer de palmsuiker door de lauwwarme amandeldrink. Voeg de gist toe, een snuf zout en het citroensap - en rasp.
- Mix het speltmeel in een kom met het amandeldrinkmengsel en eventueel het gedroogde fruit. Dek af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Verhit de frituurpan op 180°C.
- Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of 2 losse lepels. Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 stuks tegelijk.
- Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig garen. Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin. Lek uit op keukenpapier.
Boodschappen lijst
- Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,29 7 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink ongezoet
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Frituurolie
16,99 2.5 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!