Hoofdgerecht
Vegan curry met bimi en wortel
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 766 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g wortels
- • 200 g bimi
- • 200 ml kokosmelk
- • 175 g witte bonen
- • 130 g basmatirijst
- • 25 g Thaise gele currypasta
- • 1 ui
- • 1 teentje knoflook
BEreidings wijze
- Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef af onder de kraan. Breng water aan de kook voor de rijst en kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat afgedekt nagaren.
- Pel en snipper ondertussen de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de bimi en halveer eventueel. Schil de wortels en snijd klein.
- Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de currypasta, bimi en wortels toe en laat op een middelhoog vuur garen (15-20 minuten).
- Blus af met de kokosmelk en het water, roer goed door en breng aan de kook. Temper dan het vuur en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
- Spoel de witte bonen in een vergiet af onder de kraan. Voeg de witte bonen de laatste 3 minuten toe aan de pan en verwarm mee. Serveer de curry met de rijst.
Boodschappen lijst
- Witte bonen
1,89 360 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Thaise gele currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,99 200 ML
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
6,89 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Om het gerecht pittiger te maken kun je nog wat rode peper erdoor doen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!