Hoofdgerecht
Vegan bourguignon
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 251 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 eetl plantaardige olie
- • 2 uien, grof gesnipperd
- • 4 tenen knoflook, geperst
- • 1 aubergine, in grove reepjes
- • 250 g kastanjechampignons
- • 200 g waspeen, geschild en in halve ringen
- • 200 g pastinaak, geschild en in halve ringen
- • 100 g tomatenpuree
- • 2 eetl bloem
- • 200 ml rode wijn (let op vegetarisch/vegan)
- • 500 ml groentebouillon
- • 185 g zilveruitjes, uitgelekt
- • 4 takjes tijm
- • 2 blaadjes laurier
- • zout & peper
- • optioneel voor erbij: aardappels (gekookt, gestoomd of puree) of knolselderij
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui en knoflook in ca. 3 minuten glazig.
- Voeg aubergine, champignons, waspeen en pastinaak toe en bak 5 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut al roerend. Blus af met de rode wijn en bouillon. Voeg dan de zilveruitjes, tijm en laurier toe.
- Laat het geheel afgedekt ca. 30 à 40 minuten zachtjes stoven tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met knolselderij- of aardappelpuree of gekookte/gestoomde aardappels.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,79 100 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Tempranillo monastrell
10,79 75 cl
removeadd product to cart - Groentebouillon
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Zilveruitjes zoetzuur
3,69 280 Gram
removeadd product to cart - Tijm
2,59 20 Gram
removeadd product to cart - Laurierblaadjes
3,49 4 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!