Vegan bourguignon
Vegan bourguignon

Hoofdgerecht

Vegan bourguignon

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 251 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 eetl plantaardige olie
2 uien, grof gesnipperd
4 tenen knoflook, geperst
1 aubergine, in grove reepjes
250 g kastanjechampignons
200 g waspeen, geschild en in halve ringen
200 g pastinaak, geschild en in halve ringen
100 g tomatenpuree
2 eetl bloem
200 ml rode wijn (let op vegetarisch/vegan)
500 ml groentebouillon
185 g zilveruitjes, uitgelekt
4 takjes tijm
2 blaadjes laurier
zout & peper
optioneel voor erbij: aardappels (gekookt, gestoomd of puree) of knolselderij

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui en knoflook in ca. 3 minuten glazig.
  2. Voeg aubergine, champignons, waspeen en pastinaak toe en bak 5 minuten mee.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut al roerend. Blus af met de rode wijn en bouillon. Voeg dan de zilveruitjes, tijm en laurier toe.
  4. Laat het geheel afgedekt ca. 30 à 40 minuten zachtjes stoven tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met knolselderij- of aardappelpuree of gekookte/gestoomde aardappels.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!