Hoofdgerecht
Toscaans gehaktbrood met tomatensalade
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
- • 364 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg rundergehakt
- • 300 g cherry trostomaatjes
- • 2 tomaten, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
- • 1 ui, fijngesnipperd
- • 1 teentje knoflook
- • 1 ei
- • 8 el paneermeel
- • 4 el tomatenketchup
- • 3 el balsamicoazijn
- • 2 el olijfolie
- • 2 el groene olijven, in ringetjes
- • 1 el Italiaanse kruiden
- • 1 el verse rozemarijnnaaldjes
- • 1 el zout
- • 1 el gemalen peper
- • Ook nodig: cakeblik
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng het gehakt met ei, knoflook, ui, tomaat, olijven, Italiaanse kruiden, rozemarijn, ketchup en breng gul op smaak met peper en zout. Maak het mengsel stevig met het paneermeel, het moet de dikte van deeg hebben. Verdeel het gehaktmengsel over het cakeblik en bak het in 45 minuten gaar in de oven.
- Haal het gehaktbrood uit het blik en laat het op een rooster 1 uur afkoelen.
- Leg intussen de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met balsamico, olijfolie, peper en zout. Zet ca. 10 minuten in de oven op 150°C. Schakel daarna de oven uit.
- Serveer het in plakken gesneden gehaktbrood met de tomaatjes.
Boodschappen lijst
- Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pitloze groene olijven
3,79 190 Gram
removeadd product to cart - Tomatenketchup knijpfles
3,99 300 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart - Rundergehakt
6,70 250 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!