Hoofdgerecht
Tonijntapenade met penne
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 350 g penne
- • 320 g tonijn in olie, afgegoten en kleingemaakt
- • 150 g zwarte olijven, ontpit en kleingesneden
- • 150 g half gedroogde tomaatjes, kleingesneden
- • 100 ml olijfolie
- • 50 g ansjovisfilets, in stukjes
- • 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- • 2 el pijnboompitten, geroosterd
- • 1 el kappertjes
- • 1 el citroensap
- • Flinke handvol rucola, kleingesneden
- • Klein handje basilicum, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta kort af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
- Meng alle overige ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng de tonijntapenade door de penne. Garneer met rucola.
Boodschappen lijst
- Trostomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Kappertjes in azijn
2,99 140 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Ansjovis filets
5,29 78 GRAM
removeadd product to cart - Half gedroogde tomaten
3,29 90 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Pijnboompitten
3,99 80 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,39 180 GRAM
removeadd product to cart - Tonijn Listao in olijfolie
5,19 160 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Wijntip: Diwald Zweigelt
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!