Thaise zalmspiesjes met koriander
Thaise zalmspiesjes met koriander

Bijgerecht

Thaise zalmspiesjes met koriander

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g zalmfilet, in blokjes
Handje korianderblaadjes, in dunne reepjes
Ook nodig: satéprikkers geweekt in water
THAISE CURRYPASTA:
400 ml kokosmelk
6 lenteuitjes, fijngesneden
2 limoenen, het sap
2 groene chilipepers, fijngehakt
1 el zoete chilisaus
1 tl rietsuiker

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine tot een geurig mengsel.
  2. Leg de zalmblokjes in de currypasta en zet minimaal 1 uur koud weg. Rijg de zalm aan de prikkers en gril enkele minuten op de barbecue (gebruik eventueel folie). Regelmatig keren. Bestrooi met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip: Riesling Theodor Orb.