Take-away lunch met ramennoedels
Take-away lunch met ramennoedels

Lunch

Take-away lunch met ramennoedels

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

100 g ramen bruine rijst
50 g edamameboontjes
25 g taugé
1 kleine courgette, in julienne gesneden
1 wortel, geschild en in julienne gesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
Hand babyspinazie
4 el gebakken uitjes
2 el verse koriander, grof gehakt
2 el olie
DRESSING:
2 limoenen, het sap
2 cm gember, geraspt
1 teentje knoflook, gepest
1 el geroosterde sesamolie

BEreidings wijze

  1. Bereid de ramen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Verwarm de olie in een pan of wok en bak hierin de rode peper, courgette en edamame 2 minuten. Haal het uit de pan en laat afkoelen.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Verdeel de afgekoelde noedels over 2 potten of plastic bakjes om mee te nemen, verdeel de afgekoelde groenten, taugé, wortel, spinazie, gebakken uitjes en koriander erover en sluit de potten/ bakjes af.
  5. Neem de dressing apart mee en voeg kort voordat je gaat eten toe.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 15 minuten Bron: Ekoplaza campagne