Hoofdgerecht
Tajine met pompoen en cavolo nero
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 452 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • ghee, 2 el
- • pompoen, 250 g, geschild en in grote blokken gesneden
- • ui, 1, in halve ringen
- • knoflook, 1 teen, geperst
- • laurier, 1 blaadje
- • komijnpoeder, 1 tl
- • korianderpoeder, 2 tl
- • kaneel, 1 tl
- • kurkuma, ½ tl
- • gepelde tomaten, 1x blik à 400 gr
- • kikkererwten, 2x blik à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- • harissa, 1 el
- • groentebouillon, 1 lt
- • Cavolo nero, 200 g, in reepjes gesneden
- • feta, 100 g, verkruimeld
- • koriander, vers, handvol blaadjes
- • limoen, 1 in partjes gesneden
BEreidings wijze
- Verhit een grote pan met de ghee en laat deze smelten. Bak hierin de pompoen, ui en knoflook op laag vuur zo’n 15 minuten of totdat de groente zacht begint te worden, maar niet bruin.
- Voeg nu de specerijen toe en bak 1 minuut mee. Voeg nu de tomaten, kikkererwten, harissa en bouillon toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
- Breng dit aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken totdat het vocht is ingekookt.
- Voeg nu de cavolo nero toe en laat 2 minute meekoken.
- Serveer de stoof met wat verkruimelde feta, koriander en een partje limoen.
Boodschappen lijst
- Kikkererwten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!