Tajine met pastinaak en parelgort
Tajine met pastinaak en parelgort

Hoofdgerecht

Tajine met pastinaak en parelgort

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 497 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
200 g parelgort
150 g groene olijven, grof gehakt
3 pastinaken, in grove stukken
3 winterpenen, in grove stukken
2 zoete aardappelen, geschild en in grove stukken
2 ingelegde citroenen, alleen de schil in dunne reepjes
2 uien, in dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 citroen, de helft uitgeperst en andere helft in parten
15 g platte peterselie, blaadjes afgerist
15 g munt, blaadjes afgerist
3 el granaatappelpitjes
2 el ghee naturel
2 tl ras el hanout
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen kurkuma
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de ghee in een tajine of braadpan met deksel en bak hierin de uien glazig. Voeg daarna de knoflook en de specerijen toe en bak 1 minuut mee.
  2. Voeg de groenten, ingelegde citroen en parelgort toe en meng goed door.
  3. Giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan in 30 tot 40 minuten rustig gaar worden.
  4. Meng ¾ van de verse kruiden, de olijven en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Garneer met de rest van de kruiden, citroenpartjes en granaatappelpitjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.