Hoofdgerecht
Tajine met pastinaak en parelgort
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 497 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 200 g parelgort
- • 150 g groene olijven, grof gehakt
- • 3 pastinaken, in grove stukken
- • 3 winterpenen, in grove stukken
- • 2 zoete aardappelen, geschild en in grove stukken
- • 2 ingelegde citroenen, alleen de schil in dunne reepjes
- • 2 uien, in dunne halve ringen
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 citroen, de helft uitgeperst en andere helft in parten
- • 15 g platte peterselie, blaadjes afgerist
- • 15 g munt, blaadjes afgerist
- • 3 el granaatappelpitjes
- • 2 el ghee naturel
- • 2 tl ras el hanout
- • 1 tl paprikapoeder
- • 1 tl gemalen kurkuma
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de ghee in een tajine of braadpan met deksel en bak hierin de uien glazig. Voeg daarna de knoflook en de specerijen toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de groenten, ingelegde citroen en parelgort toe en meng goed door.
- Giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan in 30 tot 40 minuten rustig gaar worden.
- Meng ¾ van de verse kruiden, de olijven en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met de rest van de kruiden, citroenpartjes en granaatappelpitjes.
Boodschappen lijst
- Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Parelgort
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Groene olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ghee naturel
9,39 245 Gram
removeadd product to cart - Ras El Hanout
3,89 35 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!