Stoofkip met courgette en sinaasappel
Stoofkip met courgette en sinaasappel

Hoofdgerecht

Stoofkip met courgette en sinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 396 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kippendijfilet
250 g kastanjechampignons, in kwarten
2 flesjes Cromhout bier
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 courgette, in grote blokjes
½ sinaasappel
8 blaadjes verse salie
3 el zonnebloemolie
1½ el maiszetmeel, opgelost in een beetje water
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde pan en fruit op middelhoog vuur de ui en knoflook glazig. Voeg de kastanjechampignons en courgette toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met het bier.
  3. Doe de kip terug in de pan samen met de salie. Trek met een dunschiller 5 linten schil van de sinaasappel en doe erbij. Knijp de sinaasappel daarna uit boven de stoofpot. Laat op laag vuur ca. 60 minuten afgedekt pruttelen.
  4. Breng op smaak met zout en peper en bind met het losgeroerde maiszetmeel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.