Hoofdgerecht
Stoofkip met courgette en sinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 396 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kippendijfilet
- • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
- • 2 flesjes Cromhout bier
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 courgette, in grote blokjes
- • ½ sinaasappel
- • 8 blaadjes verse salie
- • 3 el zonnebloemolie
- • 1½ el maiszetmeel, opgelost in een beetje water
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin. Haal uit de pan.
- Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde pan en fruit op middelhoog vuur de ui en knoflook glazig. Voeg de kastanjechampignons en courgette toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met het bier.
- Doe de kip terug in de pan samen met de salie. Trek met een dunschiller 5 linten schil van de sinaasappel en doe erbij. Knijp de sinaasappel daarna uit boven de stoofpot. Laat op laag vuur ca. 60 minuten afgedekt pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper en bind met het losgeroerde maiszetmeel.
Boodschappen lijst
- Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!