Hoofdgerecht
Stir-fry van kip, cashewnoten en wortel-noodles
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g kipfilet, in kleine stukjes
- • 200 g groene bonen naar keuze, beetgaar gekookt en schuin gehalveerd
- • 150 g wortel, in dunne slierten gesneden
- • 100 g cashewnoten, geroosterd
- • 1 bosuitje, in stukjes
- • 1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesnipperd
- • Flinke scheut sojasaus
- • Scheutje pinda- of zonnebloemolie, om in te bakken
- • Handje koriander, grof gehakt
BEreidings wijze
- Marineer de kipfilet in een mengsel van sojasaus en chilipeper (minimaal 20 minuten).
- Verhit een scheutje olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet met de marinade ca. 8 minuten. Voeg de wortelslierten toe en een scheutje water. Wok deze tot beetgaar. Voeg op het laatst de bonen en een handvol van de cashewnoten toe. Warm snel door.
- Garneer met de rest van de cashewnoten, koriander en bosui en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie mild
4,59 500 Ml
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
3,39 145 ML
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
8,78 200 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Cashewnoten
2,99 120 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!