Stir-fry van kip, cashewnoten en wortel-noodles
Stir-fry van kip, cashewnoten en wortel-noodles

Hoofdgerecht

Stir-fry van kip, cashewnoten en wortel-noodles

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g kipfilet, in kleine stukjes
200 g groene bonen naar keuze, beetgaar gekookt en schuin gehalveerd
150 g wortel, in dunne slierten gesneden
100 g cashewnoten, geroosterd
1 bosuitje, in stukjes
1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesnipperd
Flinke scheut sojasaus
Scheutje pinda- of zonnebloemolie, om in te bakken
Handje koriander, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Marineer de kipfilet in een mengsel van sojasaus en chilipeper (minimaal 20 minuten).
  2. Verhit een scheutje olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet met de marinade ca. 8 minuten. Voeg de wortelslierten toe en een scheutje water. Wok deze tot beetgaar. Voeg op het laatst de bonen en een handvol van de cashewnoten toe. Warm snel door.
  3. Garneer met de rest van de cashewnoten, koriander en bosui en serveer meteen.

Boodschappen lijst