Sticky wokblokjes met bloemkoolrijst
Sticky wokblokjes met bloemkoolrijst

Hoofdgerecht

Sticky wokblokjes met bloemkoolrijst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 231 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g bloemkoolrijst
400 g bimi
180 g tofu wokblokjes mild chili
50 ml chilisaus
50 ml gembersiroop
8 radijsjes, in dunne plakjes
3 el shoyu
3 el sushi-azijn
2 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit in een bakpan de zonnebloemolie en bak hierin de wokblokjes op middelhoog vuur ca. 3 minuten. Zet het vuur laag en voeg de shoyu, gembersiroop, sushi-azijn, en chilisaus toe en laat rustig al roerend meebakken totdat de wokblokjes mooi bedekt zijn.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de bimi in ca. 5 minuten beetgaar.
  3. Doe intussen de bloemkoolrijst in een kookpan met een flinke snuf zout en voeg er zoveel water aan toe tot het net onder staat. Zet op hoog vuur voor ca. 3 minuten en giet dan af.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst en de bimi over 4 kommen en schep de wokblokjes erop. Garneer met plakjes radijs.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.