Hoofdgerecht
Sticky wokblokjes met bloemkoolrijst
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 231 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g bloemkoolrijst
- • 400 g bimi
- • 180 g tofu wokblokjes mild chili
- • 50 ml chilisaus
- • 50 ml gembersiroop
- • 8 radijsjes, in dunne plakjes
- • 3 el shoyu
- • 3 el sushi-azijn
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit in een bakpan de zonnebloemolie en bak hierin de wokblokjes op middelhoog vuur ca. 3 minuten. Zet het vuur laag en voeg de shoyu, gembersiroop, sushi-azijn, en chilisaus toe en laat rustig al roerend meebakken totdat de wokblokjes mooi bedekt zijn.
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de bimi in ca. 5 minuten beetgaar.
- Doe intussen de bloemkoolrijst in een kookpan met een flinke snuf zout en voeg er zoveel water aan toe tot het net onder staat. Zet op hoog vuur voor ca. 3 minuten en giet dan af.
- Verdeel de bloemkoolrijst en de bimi over 4 kommen en schep de wokblokjes erop. Garneer met plakjes radijs.
Boodschappen lijst
- Bloemkoolrijst
2,59 400 Gram
removeadd product to cart - Bimi
3,79 200 Gram
removeadd product to cart - Tofu wokblokjes mild chili
2,99 180 Gram
removeadd product to cart - Chilisaus
2,55 240 ML
removeadd product to cart - Gembersiroop
3,79 250 ML
removeadd product to cart - Radijsjes
1,59 1 stuk
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
3,99 250 ML
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,65 250 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!