Spruitjesquiche met blauwe kaas en noten
Spruitjesquiche met blauwe kaas en noten

Bakken

Spruitjesquiche met blauwe kaas en noten

  • Bakken
  • 4 personen
  • 894 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BODEM:
225 g speltmeel
120 ml soja cuisine
40 ml olijfolie
1 tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
VULLING:
500 g kleine spruitjes, panklaar
200 g romige blauwschimmelkaas, in kleine blokjes
150 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
2 eieren
1 el ricotta
Zwarte peper
Ook nodig: quichevorm van 28 cm

BEreidings wijze

  1. Kneed een soepel deeg van het speltmeel, de Soja Cuisine, het zout, het bakpoeder en de olijfolie en laat het gewikkeld in keukenfolie minimaal ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Kook intussen de spruitjes beetgaar (ca. 7 minuten, af en toe proeven). Giet ze af in een vergiet, spoel ze koud na zodat ze niet doorgaren en laat ze goed uitlekken.
  3. Klop de eieren smeuïg met de ricotta en een flinke draai verse zwarte peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm dikte en bedek er de ingevette quichevorm mee.
  6. Meng de spruitjes en de walnoten en doe ze in de taartvorm. Verdeel het eiermengsel erover en daarna de blauwe kaas.
  7. Bak de quiche in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voor het opdienen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.