Bakken
Spruitjesquiche met blauwe kaas en noten
- • Bakken
- • 4 personen
- • 894 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 225 g speltmeel
- • 120 ml soja cuisine
- • 40 ml olijfolie
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • Snufje zout
- • VULLING:
- • 500 g kleine spruitjes, panklaar
- • 200 g romige blauwschimmelkaas, in kleine blokjes
- • 150 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 2 eieren
- • 1 el ricotta
- • Zwarte peper
- • Ook nodig: quichevorm van 28 cm
BEreidings wijze
- Kneed een soepel deeg van het speltmeel, de Soja Cuisine, het zout, het bakpoeder en de olijfolie en laat het gewikkeld in keukenfolie minimaal ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
- Kook intussen de spruitjes beetgaar (ca. 7 minuten, af en toe proeven). Giet ze af in een vergiet, spoel ze koud na zodat ze niet doorgaren en laat ze goed uitlekken.
- Klop de eieren smeuïg met de ricotta en een flinke draai verse zwarte peper.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm dikte en bedek er de ingevette quichevorm mee.
- Meng de spruitjes en de walnoten en doe ze in de taartvorm. Verdeel het eiermengsel erover en daarna de blauwe kaas.
- Bak de quiche in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voor het opdienen.
Boodschappen lijst
- Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Gorgonzola
6,06 170 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,79 115 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
6,99 375 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!