Hoofdgerecht
Speltpasta met broccolipesto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g speltpasta
- • 500 g broccoli, in stukken
- • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
- • 50 g pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
- • 6 el olijfolie
- • 1 citroen, sap en rasp
- • 1 teentje knoflook
- • 1 tl zeezout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak intussen een grove pesto in de keukenmachine/blender/staafmixer van de broccoli, samen met de parmezaan, citroenrasp- en sap, knoflook, zout en olijfolie.
- Meng de broccolipesto en de pijnboompitjes door de afgegoten pasta en doe over in een vuurvaste schaal. Bestrooi met extra pijnboompitjes en parmezaan en bak in ca. 15 minuten goudbruin in de oven.
Boodschappen lijst
- Spelt gigli
3,69 500 GRAM
removeadd product to cart - Broccoli
3,19 400 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
6,19 80 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
18,95 1 Liter
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!