Hoofdgerecht
Snelle pasta met courgette tomaat en ontbijtspekjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 170 g volkoren penne
- • 90 g ontbijtspek
- • 75 ml crème fraîche
- • 2 romatomaten
- • 2 uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 courgette
- • 2 el Italiaanse kruiden
- • 1 el bakolie
BEreidings wijze
- Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook met een snuf zout in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en bewaar het kookvocht.
- Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Verhit een droge grillpan. Gril de courgette totdat deze vocht afgeeft en een mooie grillstreep krijgt. Zet vervolgens opzij (je kunt de courgette ook bakken in een koekenpan).
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de crème fraîche en de Italiaanse kruiden toe en laat 4 minuten sudderen. Voeg de laatste minuut de penne toe en eventueel een scheutje kookvocht.
- Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan (knapperig of zacht, wat je lekker vindt). Serveer de volkoren penne met de gegrilde courgette. Leg de gebakken ontbijtspek erop.
Boodschappen lijst
- Ontbijtspek
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
4,69 40 Gram
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Ook erg lekker met Parmezaanse kaas. Dit recept is afkomstig van Ekomenu.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!