Smeuïge stamppot
Smeuïge stamppot

Hoofdgerecht

Smeuïge stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg zoete bataat, geschild en in stukken
1 l groentebouillon
750 g raapstelen, gewassen en in grove stukken
90 g cashew fermentino kruiden/bloemen
4 lente uitjes, in dunne ringetjes
4 el plantaardige drink

BEreidings wijze

  1. Breng de bataat in de groentebouillon aan de kook en kook in 15-20 minuten beetgaar. Giet ze af, doe terug in de pan en houd de pan op laag vuur.
  2. Voeg de plantaardige drink, peper en zout toe en stamp dit grof door elkaar.
  3. Voeg de raapstelen toe en roer deze erdoor totdat ze beginnen te slinken. Proef de stamppot en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  4. Schep de bosui en gesneden 'kaas' er losjes door en serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van de campagne Proef maar prijsweken