Sinaasappel-Mascarpone Brulée
Sinaasappel-Mascarpone Brulée

Dessert

Sinaasappel-Mascarpone Brulée

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 eidooiers
60 g kokosbloesemsuiker
350 g mascarpone
100 ml rijst cuisine
1 tl sinaasappelschil, geraspt
2 el rietsuiker

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150℃.
  2. Klop de eidooiers los met de kokosbloesemsuiker
  3. Meng de mascarpone, de rijst cuisine en de geraspte sinaasappelschil door het eimengsel. Verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes/ramekins.
  4. Zet de ramekins ± 45 minuten in een ovenschaal met daarin een laagje kokend water (au bain-marie) in de voorverwarmde oven.
  5. Laat afkoelen en bestrooi de brunettes daarna met de rietsuiker. Karameliseer de suiker met een gasbrandertje of onder de grill.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest