Dessert
Sinaasappel chocomuffins
- • Dessert
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 ml ongezoete amandeldrink
- • 240 g volkorenmeel
- • 75 ml olijfolie
- • 60 g pure chocolade, gehakt
- • 1 sinaasappel, de rasp van een hele en sap van een halve
- • 1 mandarijn, in partjes
- • 1 citroen, het sap
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 tl baksoda
- • Klein stukje gember, geschild en geraspt
- • Optioneel: noten naar keuze, grof gehakt
- • Ook nodig: muffintray met 6 holtes, bekleed met vormpjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng het citroensap met de amandeldrink en laat 10 minuten staan.
- Meng het ei met de olijfolie, sinaasappelrasp en -sap, amandeldrink, gember en chocolade. Voeg het meel en de baksoda, en eventueel de noten, toe.
- Verdeel het beslag over 6 vormpjes en bak gedurende 20-25 minuten in de oven. Beleg met een partje mandarijn.
Boodschappen lijst
- Notenmix
4,19 150 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,79 300 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 75%
4,69 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Amandeldrink ongezoet
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Mandarijnen
2,99 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!