Hoofdgerecht

Schorseneren met paddenstoelen en biefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 schorseneren
4 biefstukken à 125 g
2 eieren, losgeklopt
2 bakjes paddenstoelenmix, grof gesneden
500 ml room
2 el bloem
2 el gehakte peterselie + extra ter garnering
Citroensap

BEreidings wijze

  1. Schil de ongewassen schorseneren met een dunschiller boven een stuk krantenpapier. Gooi het afval met het krantenpapier weg. Spoel de schorseneren onder de kraan en schil ze opnieuw.
  2. Maak met een dunschiller lange, platte slierten en ca. driekwart deel van de schorseneren en leg ze in een kom water met citroensap (tegen verkleuring). Rasp de overgebleven stukjes schorseneer grof en meng hier het losgeklopte ei en de bloem door (dit wordt rösti).
  3. Verwarm de oven voor op 180℃.
  4. Haal de sliertjes uit het citroenwater en kook ze 5 minuten in een pan met water en zout. Laat uitlekken en dep droog. Giet de room erbij en meng goed door elkaar met peper en zout naar smaak. Verdeel dit mengsel in vier hoopjes in een vuurvaste schaal. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven. Bak intussen in een beetje olijfolie rösti van hoopjes van het geraspte schorseneermengsel in een koekenpan, druk plat. Houd warm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Heerlijke Rioja Crianza, op traditionele wijze gemaakt. Zeer smaakvol met een verfijnde houttoon en zachte tannines. De houttonen kunnen getypeerd worden als aardse smaken, net als de aardse smaken van bospaddestoelen en schorseneren in het gerecht.