Sardines op knoflooktoast
Sardines op knoflooktoast

Lunch

Sardines op knoflooktoast

  • Lunch
  • 4 personen
  • 253 kcal / portie

Ingrediënten lijst

270 g sardines naturel (2 blikjes)
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
4 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
1 zak waterkers
1 teentje knoflook, gehalveerd
½ citroen, het sap
2 el peterselie, grof gehakt
Zout & peper
Optioneel: scheutje olijfolie

BEreidings wijze

  1. Wrijf het nog warme geroosterde brood in met de knoflook.
  2. Meng in een kom de sardines met de tomaatjes en de waterkers en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.
  3. Verdeel het mengsel over de toast. Garneer met peterselie en knijp er wat citroensap over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021