Saltimbocca van zalm met tomatenpesto
Saltimbocca van zalm met tomatenpesto

Hoofdgerecht

Saltimbocca van zalm met tomatenpesto

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 976 kcal / portie

Ingrediënten lijst

groentebouillon 375 ml
polenta 100 g
pesto di pomodori (pesto tomaten, TerraSana) 3 el
serranoham 2 grote plakken
verse salie 4 blaadjes
zalmfilet zonder huid 300 g (2 filets)
olijfolie 2 el
rucola 2 handjes
Parmigiano Reggiano 75 g, geschaafd
zout en zwarte peper gemalen
pijnboompitten handvol, geroosterd in een droge koekenpan

BEreidings wijze

  1. Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de polenta toe en zet het vuur laag. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Gaar de polenta ca. 15 minuten. Voeg de tomatenpesto toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid intussen de zalm: rol de serranoham met de salie om de 2 zalmfilets. Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de zalmpakketjes op middelhoog vuur in ca. 4 minuten per kant gaar.
  3. Verdeel de polenta over 2 borden en leg er de zalm bij en de rucola en bestrooi met parmezaan en pijnboompitten.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest