Hoofdgerecht
Saltimbocca van zalm met tomatenpesto
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 976 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 375 ml groentebouillon
- • 300 g zalmfilet zonder huid (2 filets)
- • 100 g polenta
- • 75 g Parmigiano Reggiano, geschaafd
- • 2 grote plakken serranoham
- • 2 handjes rucola
- • Handvol pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 4 blaadjes verse salie
- • 3 el pesto rosso
- • 2 el olijfolie
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de polenta toe en zet het vuur laag. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Gaar de polenta ca. 15 minuten. Voeg de tomatenpesto toe en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid intussen de zalm: rol de serranoham met de salie om de 2 zalmfilets. Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de zalmpakketjes op middelhoog vuur in ca. 4 minuten per kant gaar.
- Verdeel de polenta over 2 borden en leg er de zalm bij en de rucola en bestrooi met parmezaan en pijnboompitten.
Boodschappen lijst
- Wilde Sockeye zalm
13,50 185 Gram
removeadd product to cart - Polenta
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rode pesto
3,59 140 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Serranoham
4,99 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!